Снимка: Pixabay

Българин бе осъден на 8 седмици затвор на британския остров Ман, защото отишъл на работа след пътуване в чужбина, вместо да изкара 14-дневна карантина. 50-годишният Иван Димитров е арестуван след сигнал от бдителен гражданин, съобщават от "24 часа".

Строгата присъда е, защото доставял храна за вкъщи от ресторант, което е абсолютно забранено според мерките на местните власти. Дори след като те дадоха възможност на пътували в чужбина да се трудят, ако са били в самоизолация 7 дни и имат отрицателен тест, за който са платили 50 паунда, това е допустимо само за дейности, при които нямат пряко общуване с други хора.

Димитров започнал да разнася храна даже преди това да бъде разрешено, и то три дни след като се е върнал на острова.

Хората на Ман се отнасят сериозно към мерките срещу коронавируса, след като островът бе напълно затворен от 27 март до 20 юли. До момента 339 са заразени и 24 са починали при 83 хиляди население.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 месец

Как може официална медия да пише глупости като това , теста отменял карантината... повечето говорите английски и вземете прочетете в gov.uk ЧЕ КАРАНТИНАТА СЛЕД ПРИСТИГАНЕ ОТ СТРАНА БЕЗ КОРИДОР Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ НЕ СЕ ПРИЗНАВА. Това е и причината да отказват на английските летища да въведат бързи тестове отменящи карантината като в Гърция. Това с теста на 7мия ден го искат някои работодатели, когато имате симптоми и сте се самоизолирали. Срамота, че публикувате такива глупости

33

Анонимен

преди 1 месец

Я, и там ли ГЕРБ управляват? Вчера някакъв обясняваше във форума как в България нямало читави медии, но той знаел езици, затова се информирал от чужди медии. И това с корона вируса били измислици на хунтата. Станишев отдавна го каза. Българина не е за пряка демокрация. Хората на остов Ман вместо да умуват дали мерките им ограничават правата, помагат на властите при спазването им! После се чудете защо по всичко сме на последно място. Въпрос на"лош матреал". При това ББ никога не е го е казвал!

32

Анонимен

преди 1 месец

До 34 Анонимен
доста от рано днес си се надрусал !