Снимка: Pixabay
Анализ на софтуерната компания Find My Kids, която се използва от над 1,5 млн. родители по света, показа, че децата в България спазват карантината много по-малко, отколкото в Италия, съобщава bTV. 
 
Приложението работи на смартфони и "умни" часовници и показва активността на децата. След въвеждането на мерките срещу COVID-19 излизанията у нас са намалели 2 пъти, докато в Италия намалението е 4 пъти. 
 
Индексът на самоизолация се базира на обширен анализ на действията. Той е от 0 (никакво движение) до 10 (обичайно поведение). В страната нитой е 4,8, а това е едно от най-високите равнища в Европа. Изпреварват ни само децата в Словения, Унгария, Дания, Холандия, Словакия и Швеция (където все още няма силни ограничения). 
 
Децата в страни като Франция, Португалия, Испания, Италия, Великобритания, Литва, Естония и Черна гора почти не излизат от домовете си. В тази група влизат държави, в които разпространението на новия коронавирус е огромно и правителствата са въвели много строги мерки
 
Според софтуерната компания, индексът за самоизолация на децата показва точните нива на самоизолация във всяка държава, това включва дисциплината не само на децата, но и на тихните родители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase