Снимка: БГНЕС
Европейският парламент е изразил готовност да предостави свои сгради за настаняване на болни от COVID-19 в случай, че възникне нужда от допълнително пространство. Това съобщават медии в Белгия, цитирани от в. Монитор. Те уточняват, че предложението е отправено към общинската администрация на Брюксел. 
 
Заради епидемията повечето служители на ЕП работят от домовете си и много кабинети са останали празни. ЕП има готовност и да осигури стотина лекотоварни и тежкотоварни автомобила с шофьори за пренасяне на храна и лекарства. В Брюксел най-голямата сграда на името на Хелмут Кол е предложена да послужи като болница. Сградата не е част от основния комплекс на ЕП в белгийската столица.
 
ОТ ръководството обмислят каква друга допълнителна помощ може да предложи. Обявяването на готовност за преотстъпване на площ засяга също сгради на ЕП в Страсбург и Люксембург.
 
Белгия съобщи, че половина от леглата в страната вече са заети. Местните власти очакват пикът на епидемията да е през следващата седмица. След товасе предвида спад в броя на заболелите, ако стриктното прилагане на предприетите мерки продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase