Снимка: БГНЕС
Съдебното дело срещу замесените в атентатите от 2015 г. в Париж трябваше да започне в началото на месец май, но бе отложено заради ограниченията около коронавируса, съобщи Националната прокуратура за борба с тероризма, цитирана от "Франс прес" и БНР. 
 
В заповедта си председателят на съда посочва като причина невъзможността да се осигурят достатъчно добри санитарни условия за събирането на съда, страните по делото, свидетели и съдебни експерти.
 
Според "Франс прес", в текста не са посочени нови дати за този процес, в който ще бъдат съдени обвиняеми за нападенията срещу редакцията на изданието "Шарли ебдо", срещу служителка на полицията и срещу магазин за кашерна храна в Париж. Тези атентати дадоха началото на вълна от джихадистки нападения във Франция.
 
Очаква се четиринадесет души да се явят пред специализиран съд. Те са заподозрени, че са оказали логистична помощ на братята Куаши и Амеди Кулибали, извършители на нападенията, отнели живота на 17 души. И тримата преки извършители бяха убити от полицията.
 

Коментари Напиши коментар

2

f

преди 9 месеца

Една част от атентатите са отново нелегалният холивуд, но от русия които участват в него руснаци и американци ли са? Може и да не са! Тур-ция също се занимава с генно инженерство както и германия, и подменят властови позиции в русия и сащ !

1

Анонимен

преди 9 месеца

А? Как? Атентаторите от 2015-та още не се осъдени и делото е трябвало да започне 5 години по-късно???