Снимка: Ройтерс

От германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) предупредиха за възможни неудобства и закъснения на полетите днес, съобщи БТА. Причина за закъснеията е спорът със служителите от кетъринг услугите.

Синдикатът Ферди (Verdi) призова за 24- часова предупредителна стачка на кетъринг компаниите във Франкфурт и Мюнхен. Исканията са за гаранции от Луфтханза за заплатите на служителите. От компанията се подготвят за продажба на филиала Ел Ес Джи скай шеф (LSG Sky Chef) на швейцарската Гейтгруп (Gategroup).

Съдът взе решение против провеждането на стачката, но се очакваше Ферди да обжалва решението. Не беше ясно как ще продължи за напред спирането на работата.

От Луфтханза поставиха временни кетъринг пунктове на двете летища, за да компенсира за неудобството и да предложи на пътуващите безплатни закуски и напитки. Също така обявиха, че ще възстановят парите на клиентите "в разумен размер", които те са дали за храна и напитки.

От авиокомпанията предупредиха пътниците да проверяват полетите си онлайн, защото при извънредни случаи могат да бъдат отменени. По данни на Ферди, Ел Ес Джи скай шеф има 35 500 служители и произвежда около 700 милиона ястия за 300 авиокомпании за една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase