Снимка: архив, Reuters

Гърция също ще работи за привличане на инвестиция от Фолксваген. Атина е новият балкански конкурент за автомобилния завод на концерна, предаде БНР.

Гърция също проявява интерес към изграждане на завода на Фолксваген, съобщи пред държавната телевизия министърът на развитието Андонис Георгиадис.

Правителството действа в тази насока след информацията, че фирмата замразява проекта си в Турция.

Още по темата

Министърът не даде информация на какво ниво са преговорите. Обеща, че ще коментира при наличие на резултат.

Според съобщения в медиите Гърция е четвъртата страна на Балканите, която се надява проектът на Фолксваген да се насочи към нея.

Със силни шансове са също България, Румъния и Сърбия.

Насочването към Турция по принцип е спорно. Все още за окончателен отказ към Анкара не може да се говори според гръцките медии.

Специалисти смятат, че голям концерн като Фолксваген, който инвестира над милиард евро, би трябвало да избере друга балканска страна, за да бъде засегнат имиджът на компанията.

Коментари Напиши коментар

14

Фанис Мегалис

преди 2 години

Модела който ще сглобяват VW в Гърция ще се казва 94924Прецакакис

13

Анонимен

преди 2 години

До 5Ами то балканистанците са все един дол дренки! Ако си чувал, има и едно друго племе балканско, което беше хранено и поено, вардено и множено от турците в продължение на 500 години, но сега плачат и ревът и искат компенсации и репарации от турците! Ееей ... такива са дивите племена балкански ...

12

Анонимен

преди 2 години

Do 5...stom vie ste mnogo rabotlivi ela da mi beres maslinite...ste ti davam i iadene i 20 eyro na den,i spane v mazeto