Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 12.07.2019

Промяната в климата - неизбежна: Най-вече в Европа и Северна Америка

Има ли причина за зачестяващите екстремни природни явления? Всяка година зачестяват земетресенията, поройни дъждове с много загубени човешки животи.  След 30 години климатът в София ще бъде идентичен с този в Скопие в момента. Това прогнозира изследване на климатичните промени, публикувано в списание "Plos One". Годишната температура в българската столица ще се повиши с 2,7 градуса.

Мадрид ще има време като днешен Маракеш. Недостиг на вода и проблеми с инфраструктурата очакват европейските градове. Европа, особено северните ѝ части, както и Северна Америка, ще бъдат най-силно засегнати.

"Причината е в нас хората, с това, че продължаваме да помпим атмосферата с парникови газове. Тяхното увеличение се дължи на това, че изгаряме  изкопаеми горива -  въглища, нефт, газ, които грижиливо са складирани в земята в продължение на милиони години", каза в "България сутрин" Генади Кондарев от Сдружение "За Земята".
Още по темата

По думите му, още към края на 19-и век е имало теории, че човечеството може да промени климата, но тогава хората не са си давали сметка какви може да са последиците. Едва преди 30 години стартира безспокойството какво може да причиним на планетата. "Вече сме свидетели на всичко, което става", отбеляза той и допълни, че сме загубили над 50 % от кораловите рифове по света.

"Не бива да се говори в крайности, когато става дума за климатичните промени. Има много спорове в научните среди, но при учените вече има почти пълен консенсус, докато в общественото мнение все още сме свидетели на разделение за случващото се", подчерта той.

По думите му парниковите емисии, които България отделя на глава от населението, не са никак малко, а човечеството има около 10 години, за да преструктурира икономиката си, ако иска да избегне катастрофалните последици. "Не го казвам да плаша хората, а че много бързо трябва да се намерят решения", категоричен бе той.

"Въпросът е колко по-лошо може да стане и можем ли да го предотвратим. Решенията са в ръцете на отделните страни. Ние вече живеем в променен климат. Тази тенденция ще продължи да се увеличава. Скокът от над 2 градуса при температурите може да доведе до куп катастрофи. Покачване на нивото на световните океани, размръзване на вечнозамръзнали почвени слоеве. Ако нещата се изпуснат от контрол, може да наблюдаваме катастрофален сценарий буквално за  няколко години", обясни Кондарев пред Bulgaria ON AIR.

Една пета от жителите на градовете в световен мащаб - включително Джакарта, Сингапур, Янгон и Куала Лумпур, ще са в условия, които в момента не се срещат в нито един от големите градове в света. Там невиждани наводнения ще се редуват с жестоки суши.

"Мислете за потреблението си, ползвайте по-малко енергия и горива -  това не е призив да се върнем в пещерата. Когато шофираме, в колата ни може да има поне 4 души. Санирайте жилището си, важно е да се намерят дългосрочните решения. Трябва да си дадем повече време за намиране на решения", подчерта още той и допълни, че и нашата страна разработва свой национален план за климат и енергетика като всички останали страни в Европа.

Коментари Напиши коментар

47

ANti UK terror ima

преди 5 дни

Сниманите постоянно масови убиици вкл black dead and gray dead killers се виждат като големи създания летящи във въздуха на височина в обема на увредената биосфера.
Подобни обсебиха милиони и превърнаха Сирия в Руини ..
ТАзи вечер в магазин бе сниман убиец от типа gray dead mass murderer около боксове пакетирнаи в тероризиран с bad dead radio terror packhouse.УБиеца се вижда ясно като тъмно обемно създание до 1 метър в диаметър по голям от наредените боксове в магазина./около 20 по 13 кг/

46

Anti UK terror

преди 5 дни

Убииците създават условия за живот на друга вражеска армия готвеща ликвидация на живота на Земята..
всякакви опити да помолим ръководители на тежко уwрежданите заводи да спрат силното радио /облъчват по 24 часа заводите / НЕ минаха.
Припадат българки тероризирани с звуково оръжие по време на работа обсебените от убиици началнички усилват радиото..Който се обади УВОЛНЕНИЕ Веднага .НАсочват камери срещу жалвалия се и го събарят на бетона с блок равновесие.

45

IOrdan Ivanov УЖАС

преди 5 дни

Обсебени от извънзeмни убиици чрез *** началници внедряват ударно тежко терористична дигитално холограмна видео звукова техника.
Провеждат нагъл терор срещу заводи и пакхауси .В pakchauses за храни засякохме BLAck dead mass murderesrs i Gray dead mass murderers.Чумни МАСОВИ УБИЦИ.Милиони. Цели армии атакуват в главите хора и мишки belitex@mail.bg