Кадър: YouTube

Германският канцлер Ангела Меркел за трети път в рамките на месец беше видяна да трепери.

На Меркел й прилоша по време на официалното посрещане на премиера на Финландия Анти Рине в Берлин.

Нещо не е наред с Меркел ли? Тя отново трепери и се тресе

На кадрите се виждат Меркел и Рине да стоят. В един момент Меркел се разтреперва, но не помръдва от мястото си. Не последва и никаква реакция от страна на финландския политик.

Още по темата

Ангела Меркел е добре, заяви малко по-късно говорител на германското правителство. Разговорите с Рине продължават, добави говорителят.

За трети път Меркел се разтреперва на публично място в рамките на един месец. През юни това се случи на церемонията по посрещането на украинския президент Володимир Зеленски в Берлин. Меркел започна внезапно да се тресе, няколко пъти смени положението на ръцете си, опитвайки се да спре треперенето.

По-късно на пресконференция Меркел заяви, че й прилошало поради обезводняване и добави, че след като пила вода, вече е добре.
 
Дни по-късно ситуацията се повтори на официално събитие, на което Меркел стоеше до германския президент Франк-Валтер Щайнмайер. На канцлера беше предложена чаша вода, но тя отказа.

И в двата случая 64-годишната Меркел бързо преодоляваше треперенето, щом започваше да ходи.

По време на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на юни Меркел каза, че разбира интереса към здравословното й състояние, но настоя, че се чувства добре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase