Снимка: БТА

Най-малко 13 души са ранени при бомбения атентат в центъра на френския град Лион, съобщи Ройтерс.

Взривът е станал вчера около 17:30 часа местно време на пешеходната улица "Виктор Юго“ между реките Сона и Рона в историческия център на града.

Президентът Еманюел Макрон, описа инцидента като "атака" без смъртни случаи, съобщава БНР.

Още по темата

Според Франс прес, която цитира съдебен източник, става дума за заложен пакет с взривно устройство. А полицейски източник казал, че пакетът бомба съдържал "винтове и болтове“ и е бил заложен пред хлебопекарна на ъгъла на две улици.

Силите на реда обявиха, че той е бил поставен от мъж на велосипед, който изглеждал малко над 30-годишен. В момента полицията го издирва, като използва за разпознаването му запис от охранителна камера.  Според камерите пред хлебарницата, пред която мъжът е поставил куфарът с експлозива, той е носил черна маска, тъмни очила и цветни бермуди.

Говорителка на прокуратурата обяви пред журналисти, че ранените са без опасност за живота. В болница са настанени 11 от 13-те пострадали. Би Би Си съобщи, че сред ранените има и момиче на 8 години, което е получило повърхностно нараняване.

Веднага след взрива районът бе отцепен, а властите са призовали хората да го избягват в следващите часове.

Българското министерство на външните работи съобщи към 21.00 ч. вчера българско време, че няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

МВнР очаква официална информация от управлението на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase