Снимка: архив, Булфото

Видео 05.04.2019

Приемането на пакета "Мобилност" - удар за България

Българските превозвачи се обърнаха към Европейския парламент, който с редица процедурни трикове прие спорните поправки в пакета "Мобилност". С тях международните превочвачи от периферията на ЕС ще бъдат поставени пред финансови препятствия, за разлика от колегите си в Германия, Австрия, Франция.

Български евродепутати призоваха правителството да подаде иск в Европейския съд в Люксембург. В знак на протест срещу пакета "Мобилност" родните превозвачи запалиха камион в Пловдив.
Още по темата


"Това е удар за цялата ни страна. Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си. В момента браншът на превозвачите в България работи добре. Това ще спре, ако бъдат приети промените. Повечето превозвачи са малки фирми. Те моментално ще фалират. Пазарът на труда в Европа не е наводнен от превозвачи. Дори не съм убеден, че в чужбина българските превозвачи ще получат по-добри условия. Заплатите у нас са много близки до тези в Европа", посочи юристът Венцислав Трендафилов от Съюза на международните превозвачи.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че родните превозвачи са запалили камиона, защото искали да покажат, че така не може да се продължава.

"Този сектор е силен и засяга много хора. Този европарламент се опитваше да препуска в приемането на тези законодателни промени. Този парламент няма да може да приключи темата. Следващият ще трябва да довърши пакета "Мобилност". Превозвачите са готови да отстояват правата си. Гласоподавателите трябва да изберат хора, които ще защитават интересите им", подчерта Трендафилов пред Bulgaria ON AIR.

 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 месеца

До Момо
Фенските тираджии взимат по 2,5 к евра но 60% им ги взимат в данъци. Напоследък социалната система на франсетата издиша и това е опит да накарат нашите фирми да плащат данъци при тях. Хранят 10 млн. мързеливи *** и араби и парите не стигат. А нашите шофьори ще го духат сополив. За какво си мислите, че протестират жилетките? Основното е заради големите данъци които плащат около 60% от дохода. Има бг тираджии които стигат до 3-4 к на месец, от тук на сетне ще вземат по 1 -1,5 к.

29

Анонимен

преди 3 месеца

жалко е когато робовладелството ти е единственото предимство пред белите фирми.

28

Анонимен

преди 3 месеца

ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ, В КОЯТО ЧЛЕНУВАТ ГЕРБ И СДС, И НА КОЯТО БОРИСОВ БЛИЖЕ ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА, ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРИЯ.
ТАКА ДЕ, СЛУГИТЕ ДА СИ ЗНАЯТ МЯСТОТО.-