Бойко Борисов и Антонио Таяни. Снимка: МС

Спорният пакет „Мобилност“ ще бъде разгледан в сряда от Европейския парламент, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург. Това съобщи председателят на ЕП Антонио Таяни на среща с премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Това ще стане по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, уточни Таяни.

Още по темата

„Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов.

Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.

Антонио Таяни посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.

Българските евродепутати ще положат всички усилия заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници, съобщи правителствената пресслужба..

Пакетът "Мобилост" предвижда въвеждането нови правила и изисквания за международните превози, които според официалната българска позиция са непропорционални и дискриминационни и ще доведат до множество фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase