Снимка: Интерпол

"Супер беглецът" от италианската мафия Марко ди Лауро е бил задържан "без бой" в Неапол. Той се е криел от полицията близо 14 години.

Името му влиза в списъка с четиримата най-търсени престъпници в Италия през 2006 година. Марко е син на Паоло ди Лауро, босът на неаполитанската мафия "Камора“, а заставането му начело на клана, след оттеглянето на баща му, го прави вторият най-опасен наркотрафикант в страната.

Марко ди Лауро се предал "без бой“, тъй като полицията нахлула в апартамента му, докато той си похапвал паста и гледал телевизия в компанията на двете си котки. Властите не открили нищо подозрително в дома му – само малко заделени пари, но не и оръжия или наркотици.

38-годишният мъж се крие от 2014 година, когато успява да избегне арест по време на "нощта на белезниците".

Отговорен е за най-малко четири убийства, а именно кърваво престъпление, довело до смъртта на човек, свързан с Ди Лауро, завела полицията пред дома му.

F4, какъвто е прякорът му в семейството, защото е четвърто дете, поема “Камора“, след като баща му е пратен в затвора. Той има девет братя и една сестра, но всички те са или зад решетките, или мъртви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase