Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

"Никой няма да се противопостави" на отлагане на Brexit, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от ДПА.

Агенцията определя този коментар като един от най-силните сигнали досега от страна на ЕС, че ще позволи на Великобритания да забави излизането си от съюза.

Още по темата

"Всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания. Ако такова искане бъде отправено, никой в Европа няма да му се противопостави", казва Юнкер в интервю, което ще бъде публикувано днес в германския вестник "Щутгартер цайтунг".

Той отбелязва, че няма идея с колко евентуално може да бъде отложено излизането на Великобритания от ЕС.

"Що се отнася до Brexit, това е като да бъдете пред съд или в открито море - в ръцете на Бог сме", коментира Юнкер.

Британският парламент отхвърли договореното от премиерката Тереза Мей споразумение за Brexit. ЕС от своя страна отказва да предоговори сделката, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Главната спънка е т. нар. предпазен механизъм с цел границата на остров Ирландия да остане отворена след Brexit. Миналия месец британският парламент прие поправка, която задължава правителството да предоговори предпазния механизъм, но до момента няма особен напредък в преговорите по въпроса между Лондон и Брюксел, отбелязва ДПА.

 

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 месеца

Тази роля на Господ в политиката като мoдa я въведе Ердоган.

38

Британия

преди 2 месеца

Британия винаги е била васалът на САЩ, няма да забравя Блеър и подкрепата за Ирак, няма да забравя Тачър и прегръдките й с Пиночет.
Няма да забравя как Рузвелт ненавиждаше Чърчил, който забави Вторият фронт, и го интересуваха Колониите, а в Европа загиваха милиони. А последният скандал с децата от работническите квартали - жертви на трафиканти - емигранти. Как Британия прикриваше тези случаи.
Британия не заслужава Европа, след САЩ компаниите й печелят най-много от войните.
В миналото и настоящет

37

юнкер

преди 2 месеца

внасяйте си вноските за членство в ЕС
.. и се надайте бог да ви помогне