Снимка: el confidencial

Четвърти ден продължава спасителната операция за изваждането на 2-годишното момченце, което падна в сондаж за търсене на вода в Малага.

Екипите са впрегнали всички усилия, за да измъкнат Хулен от 100-метровия кладенец. Сондажът е изключително тесен - с диаметър от 25 см, което прави акцията още по-трудна.

Хулен изчезва в неделя, след като заедно с родителите си отива на пикник в испанската провинция. До прокопания кладенец били намерени опаковки от сладкиши и пластмасова чаша. Освен това, местните власти са открили и косъм, който съвпада с ДНК-то на 2-годишното дете.

След падането никой не е виждал или пък чувал момчето, но роднините му, както и спасителите се надяват Хулен да е жив.

Още по темата

“Знам, че синът ми е там долу, нека никой не се съмнява в това. Веднага се втурнах към сондажа, след като чух Хулен да плаче. Иска ми се аз да бях погребан там долу и синът ми да е тук, с майка си”, разказва бащата на момчето.

В акцията по изваждането на момчето са се включили рекорден брой хора. Инженери и миньори правят всичко възможно, за да се уверят, че сондажът няма да се срути, а междувременно прокопават хоризонтални и паралелни тунели, за да достигнат до него.

Според представител на миньорския екип може да отнеме още два или три дни да се стигне до момченцето. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase