Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов настоя пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни да бъде обмислена възможността темата за пакета "Мобилност 1" да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

Българският премиер направи това предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов разговаря по телефона с Таяни, като двамата са обсъдили развитието на ситуацията.

Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета "Мобилност 1" са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарната зала.

"Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета "Мобилност 1" и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС", подчерта Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета "Мобилност 1" и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета "Мобилност 1" да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Коментари Напиши коментар

59

БиБи

преди 5 месеца

Можеше да бъдеш по-настоятелен: Пакетът Мобилност 1 да отпадне! Как така ТИР-шофьорите ще се връщат след третата седмица с тежкотонажните коли вкъщи! Може да се обадиш на президент Макрон, нали с него се прегръщахте и целувахте, и третото предложение да отпдне.Обади се и на танте Меркел, и там настоявай! Бъди мъж, а не женчо! И хвани този с къдравата глава от Шума да помага! Не само да тича до САЩ и да получава инструкции!Ами Цвета от елховско: Monsenieur, au secour! J'aime toi! И така нататИка

58

Анонимен

преди 5 месеца

Боката закъсня доста с тая политика.... ...само със салувки в стил Живков - Брежнев не стааа батка ! ...все пак, по-добре късно, отколкото никога !

57

Анонимен

преди 5 месеца

Интересно ми е,на какъв език бат Бойко говори с италиСнежа и договори толкова важни неща????Ако в България има развита икономика,има производство,тогава ще има и работа за транспортните фирми,а сега едвам пълнят един камион за износ,ама от Европа няма нищо,защото НИКОЙ не желае да бачка с държавата на Бойко и Цецо,те това е проблема,тук е заровено кучето!!!!!Колкото по-бързо изчезнат тия,толкова по-бързо има шанс тая държава да тръгне напред!!!!