Снимка: Булфото, архив

Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците.

Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. С автобуса пътували 47 българи.

От фирмата са изпратили друг автобус, който според пътници също е имал повреда.

"Тръгнахме в събота в 9:30 ч. сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 ч. Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 ч. минахме хърватската граница, влязохме в Хърватия и в 2:30 ч. автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса", разказа Анка Стоянова, която е сред пострадалите пътници, пред bTV.

"Новият автобус пристигна в 18:30 ч., тоест  на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 ч.", допълни тя.

Стоянова обясни, че и вторият автобус, който е изпратила фирмата, също се е развалил, след като е влязъл в Словения.

По думите ѝ шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път.

В този автобус обаче парното не работило и пътниците буквално стояли "опаковани".

"Всички стоими мръзнем", каза Анка Стоянова.

В момента автобусът пътува и е в Италия.

По думите ѝ половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително. 

"След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове", каза Весела Смилец – директор "Връзки с обществеността" на "Юнион Ивкони".

Тя подчерта, че автобусите на фирмата са нови.

Смилец няма информация в изпратения втори автобус да няма парно.

"Напротив, знам, че пътуването продължава добре въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция", изтъкна тя. 

По думите ѝ пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация.

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 2 години

Когато чуя Юнион Ивкони... ми се....бля. Те са под всякаква критика, ако ще новите им автобуси да са последен модел.

60

Пострадал

преди 2 години

2008, пътуване до Италия, почти същата история. Поне не беше зимата. Защо извън бг шоферите си свалят ризите и табелките на фирмата!? Риторичен въпрос.

59

СъдбЪтЪ

преди 2 години

Трябваше още в 1-ия автобус пътниците да се оглеждат, кой от тях се е спънал в стълбите като се е качвал, кой си е разлял кафето и/или кой си е изпуснал и строшил телефона и като набележат каръка да го изхвърлят и нямаше да се развали и 1-ия автобус...