Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 14.12.2018

Медии в Лондон: Мей – в много тежко положение!

Британският премиер Тереза Мей пристигна в Брюксел, след като снощи спечели организирания вътрешнопартиен вот на недоверие. Въпреки победата обаче над една трета от собствените ѝ съпартийци гласуваха срещу нея.

Заглавията на британската преса са красноречиви – Тереза Мей е в изключително тежко положение.
Още по темата


Тя спечели вота на недоверие, но срещу нея гласуваха 117 депутати от консервативната партия. Резултат, който не помага за повишаване на общественото доверие в премиера, предаде Bulgaria ON AIR.

Според анализаторите шансовете Мей да убеди парламента да приеме сделката за Brexit са минимални. Това кара някои поддръжници на оставането в Европейския съюз да се надяват.

А днес Тереза Мей потвърди вчерашното си обещание – остава лидер на своята партия, но само до края на мандата си като премиер.

За изборите през 2022 година друг ще поеме управлението на консерваторите.


 

Коментари Напиши коментар

6

доню тръмпов

преди 6 месеца

Мей – в много тежко положение!---ЕС го предърви!

5

Анонимен

преди 7 месеца

ЕС са културни хора, все пак дадоха шанс на англичаните до края на Март да могат да се откажат от Брекзит само с една декларация. Сега ЕС ще гледа сеира на UK, кога ще се усети острова, че е тръгнал да се самонавира на кучето в газта. Без Европа UK на никого и за нищо не е нужен, англичаните обаче си имат някакви измамни изживявания от времето на кралица Виктория, че света се върти около тях. Ще се разделят с тях по бърз и болезнен начин. Около тях се въртят само лешояди засега.

4

С Име

преди 7 месеца

я да видите как джендър велето оправдава насилието си над Свободата на Словото с още по-друг ник! същинска наследничка на меркел!