Снимка: Facebook

Протестиращи от цяла Германия проведоха в Берлин едно от най-големите за последните години шествия срещу ксенофобията и крайната десница, предаде Ройтерс.

По оценки на организаторите в протеста са участвали над 150 000 души. През лятото в няколко източногермански града се състояха акции срещу имиграцията и в подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" се засили преди утрешните избори в Бавария.

Говорител на полицията отказа да направи оценка за броя на участниците в протеста, организиран от правозащитни организации, включително "Амнести интернешънъл".

Протестиращите носеха плакати с надписи "Стройте мостове, а не стени" и "Единни срещу расизма".

В протеста под наслов: "Неделими" се включиха различни групи, включително подкрепящи бежанците, защитавайщи правата на гейовете, както и мюсюлмански организации, отбелязва Асошиейтед прес.

Пристигането на над милион имигранти, много от които бягащи от военни зони в Близкия изток, доведе до засилване на подкрепата за "Алтернатива за Германия".

Очаква се партията да се представи добре на изборите в Бавария, отдавнашен бастион на консервативния Християнсоциален съюз, който е част от управляващата коалиция, отбелязва БТА.
 

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 3 години

Снимката е показателна за това каква *** защитава позицията на Меркел и другите продажници които направиха от Германия разграден двор....

50

Анонимен

преди 3 години

Като гледам митингуващите и те умни и красиви като Прокопиевите. Божеее колко мъка има по белия свят, божее.

49

Анонимен

преди 3 години

Дали има някой в Германия, който да говори немски?