Снимка: архив, Reuters

Германка и партньорът й бяха осъдени днес за многократно изнасилване на малкия син на жената и за предлагане на детето за секс по интернет - процес, който ужаси страната, предаде Асошиейтед прес, като се позова на ДПА.

Съд в югозападния германски град Фрайбург осъди 48-годишната жена, назована само Берин Т., както изисква законът, на 12 години и шест месеца затвор за изнасилване, сексуален тормоз и принуждаване към проституция.

39-годишният партньор на майката, Кристиан Л., получи 12-годишна присъда. Съдът постанови още мъжът, който вече е осъждан за педофилия, да остане под превантивно попечителство, след като излежи присъдата си.

Двамата бяха обвинени в многократно изнасилване и сексуална злоупотреба с момчето, което сега е на 10 години, както и в това, че са го предлагали в интернет за секс на мъже. Те заснемали сексуалните престъпление с детето.

Двойката и още шест души бяха арестувани през есента на миналата година. Няколко мъже вече бяха осъдени на различни срокове затвор.

Днешната присъда задължава двамата осъдени да изплатят на момчето, което сега е в приемно семейство, и на малко момиче общо 42 500 евро обезщетение.

Заради криминалното си минало Кристиан Л. няма право на контакти с деца.

Властите взели момчето от двойката през март 2017 г., но две седмици по-късно местен съд го върнал на насилниците, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase