Снимка: Bulgaria ON AIR
Франция отбелязва националния си празник. Еуфорията се слива с футболната треска преди утрешния финал Франция - Хърватска. И докато столицата демонстира сила с мащабен военен парад, в югозападната част на страната по нищо не се усеща, че е празник.

Град Фоа, разположен в район Окситания - едновремнно част от Южна Франция и Северна Каталуния ни посреща с каталунски знамена. Открито случайно при разчистването на една стара къща, днес знамето светиня се пази ревниво от неговия собственик Патрик Слами.

Патрик признава, че в последните дни той, а и много други са в дилема дали да развеят флаговете както някога. В навечерието на празника Патрик все пак избра да извади празничните флагове.

Той избира да пази историята заради паметта на родитлите си, които основали антиквариата. Иначе посветил живота си на образователната системата. Казва, че поел семейния бизнес не за да печели пари, а за да поддържа живо пламъчето на дух и единение, характерни за мястото, основано след Втората световна война.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/reportazhi/2018-07-14/frenska-euforiya-natsionalniyat-praznik-se-slya-s-futbolnata-treska
 

Франция отбелязва националния си празник. Еуфорията се слива с футболната треска преди днешния финал Франция - Хърватска. И докато столицата демонстира сила с мащабен военен парад, в югозападната част на страната по нищо не се усеща, че е празник, предаде Bulgaria ON AIR.

Град Фоа, разположен в район Окситания - едновременно част от Южна Франция и Северна Каталуния ни посреща с каталунски знамена. Открито случайно при разчистването на една стара къща, днес знамето светиня се пази ревниво от неговия собственик Патрик Слами.

Патрик признава, че в последните дни той, а и много други са в дилема дали да развеят флаговете както някога. В навечерието на празника Патрик все пак избра да извади празничните флагове.

Той избира да пази историята заради паметта на родителите си, които основали антиквариата. Иначе посветил живота си на образователната системата. Казва, че поел семейния бизнес не за да печели пари, а за да поддържа живо пламъчето на дух и единение, характерни за мястото, основано след Втората световна война.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase