Снимка: архив, Булфото

Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това е още по-важно, настоя вицепремиерът Екатерина Захариева в коментар на новината, че до една година България влиза в чакалнята на еврото.

"След тази чакалня се очаква, че до 2022 г. у нас може да бъде въведено еврото", посочи тя.

"Но както каза албанският премиер, това е процес - ако ми предложите още утре да влезем в ЕС, ще ви откажа, защото не сме готови", даде пример Захариева.

Още по темата

Тя обясни пред bTV, че икономиката ни има 4% ръст, основната политика на правителството е за по-добра бизнес среда, което показва, че сме готови за еврото.

"Винаги за всичко ще се намерят критици, но това е наистина добра новина за Българи", смята тя.

Според Захариева няма сериозни аргументи защо България още е извън Шенген. Едно от най-големите постижения на европредседателството ни беше поставянето на тази тема. 

"След 6-те месеца европредседателство България е с много по-високо доверие към нея, излизаме с много по-силни позиции. Убедена съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което идва 12 дни след председателството и е взето с пълно единодушие от финансовите министри на Европа", радва се външният ни министър.

Коментари Напиши коментар

103

А

преди 10 месеца

Били сме извън Шенген...а аз изобщо не съм се сетила...

102

Анонимен

преди 10 месеца

да отидат да я тестват тая с какво се надрусала, голямо хилене, на фона на общата мизерия

101

Геш

преди 10 месеца

Голям майтап !!! Ами с тоя жизнен стандарт кой ще те пусне в Шенген ма мър-о ??? И седнала да се чуди !!! Аз пък се чудя как може да ни наказва Господ с такъв министерски кабинет от абсолютни некадърници !!!