Снимка: Reuters

Редица европейски държави обявиха подкрепата си за въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция по цели в Сирия.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че се отнася "с разбиране" към въздушните удари на Запада срещу режима в Дамаск, за да бъдат предотвратени "по-нататъшни военни престъпления", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Военната операция на САЩ, Франция и Великобритания бе реакция на шокиращата и осъдителна употреба на химическо оръжие в Сирия против цивилно население", написа в Туитър Курц. Той припомни за патовата ситуация в Съвета за сигурност на ООН, който не е успял да приеме резолюция по повод химическа атака в сирийския град Дума.

Външното министерство в Мадрид разпространи днес изявление, в което се казва, че ракетният удар по Сирия е бил "пропорционален отговор" на нападението с химическия оръжия в Дума.

Полското външно министерство заяви, че "международната общност не може да бездейства" и трябва да вземе мерки за предотвратяване на други химически атаки по света.

Външнополитическите ведомства на Латвия и Литва също изразиха подкрепа за военната операция на Великобритания, САЩ и Франция през изминалата нощ.
 

Коментари Напиши коментар

57

м..да

преди 4 години

Защо пишете ,че Австрия одобрява. По надолу четем ,,че се отнася с разбиране''-а това е многозначно.Може да означава-,,Разбираме ,че сте разтревожени ,защото изтървахте Сирия и сега други играчи имат влияние там,та се налага да правите спешни изсценировки,за да се намесите,макар и със закъснение''

56

Yoan

преди 4 години

Това е живота! По-силните и по-големите винаги бият по-слабия и по-дребния!

55

тъпанари

преди 4 години

Подкрепяйте,те утре краварите и вас ще бомбардират