Снимка: Rеuters

Европейският съюз все още се опитва да убеди САЩ да не налагат мита върху вносната стомана и алуминий, съобщи днес заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен.

Той припомни, че митата, въведени в началото на хилядолетието в САЩ, са довели до закриването на хиляди работни места, предаде ДПА.

Нищо хубаво не се постига по този път, каза Катайнен, имайки предвид митата върху вносната стомана, въведени от САЩ през 2002 година.

Още по темата

Фактът, че никой не е виждал документа, който американският президент Доналд Тръмп планира да подпише, може да се възприеме като добра новина в смисъл, че все още има възможности да се избегнат щетите, отбеляза Катайнен, цитиран от БТА.

Свързахме се с американските власти през последните седмици и дни, опитвайки се интензивно да ги убедим да не започват процес, който ще нанесе големи щети на американската и световната икономика, допълни той.

Катайнен предупреди на пресконференция, че ако САЩ се опитат да направят изключение за една страна член на Евросъюза, това ще означава изключване за целия блок, тъй като търговската политика е в сферата на общата европейска политика, допълни Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase