Снимка: Reuters

Около 50-годишният бездомник, който открадна по чиста случайност 500 000 евро от офиса на компания на парижкото летище Роаси, бе намерен, но парите не бяха открити.

Той твърди, че след кражбата е бил отвлечен и похитителите му откраднали парите, които той задигнал преди това, предаде Франс прес.

Днес бяха предявени обвинения на крадеца, който бе задържан съвсем случайно при обикновена проверка на самоличността в нощта на вторник срещу сряда в убежище за бездомници в Сен-Сен Дени, северно от Париж. У бездомника не били намерени никакви пари.

Кражбата станала на 8 декември. Докато мъжът ровел из кофите на летището "Шарл де Гол" в Роаси, той видял, че е отворена вратата на офиса на инкасаторската компания Лумис /Loomis/, специализирана в събирането на оборота от магазините и заведенията на летището и в обслужване на банкоматите, инсталирани на летищните терминали.

Още по темата

Вътре нямало никого, но имало чували с пари и бездомникът грабнал два и се отдалечил необезпокояван. В двата чувала имало 496 000 евро.

В съда бездомникът каза, че е откраднал парите. Но заяви, че няколко дни по-късно е бил похитен, откаран извън района на Париж и бит, за да разкри къде са парите. След като разкрил мястото, похитителите му откраднали парите. Бездомникът обаче отказва да даде каквато и да е информация за похитителите.

Засега следователите отхвърлят версията, че кражбата е извършена с помощта на служители на фирмата Лумис. Бездомникът е пратен във временния арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase