Фрауке Петри. Снимка: архив, Reuters

Германски политици осъдиха лидерката на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри, след като беше съобщено, че тя е сравнила включващите мигранти общества с купчини тор, предаде Ройтерс.

Според електронното издание на ежедневника "Франкфуртер алгемайне цайтунг" Петри, чиято партия постигна значителни успехи на местни избори тази година и се очаква да влезе в германския парламент следващата година, е направила коментара в реч в Щутгарт в понеделник.

Тя е изразила презрение към идеята, че мигрантите правят обществата по-многообразни, като е казала: Какво да направим с кампанията "Германия е колоритна"? Една купчина тор също е колоритна."

Канцеларията на Петри не е коментирала случая, нито е потвърдила дали тя е казала това.

Консерватори, социалдемократи и зелени, чиито партии са разтърсени от възхода на "Алтернатива за Германия", се обединиха в осъждането на изказването на Петри.

"Начинът на действие на тези хора е да плашат народа", заяви консерваторът Томас Щробъл, който е вътрешен министър на провинция Баден-Вюртемберг. Той определи изказването на Петри като "отвратително".

"Словесните провокации на госпожа Петри достигат ново ниво. Хората са системно унижавани и настройвани едни срещу други", заяви социалдемократката Лени Браймайер.
 

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

28

Top

преди 5 години

Тор тор ама са вкарани да плодят иначе швабите меки китки ...

27

Анонимен

преди 5 години

Тая гола ли е на снимката?

26

Анонимен

преди 5 години

тор са германците защото и заради тяхната политика има мигранти