Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

Франция прави всичко по силите си, за да предотврати терористичните актове, но ще има още такива, заяви френският премиер Манюел Валс пред радио "Франс ентер", предаде Ройтерс.

Той добави, че разузнаването и полицията са осуетили 15 заговора за нападения от 2013 г. досега и че службите водят непрестанна борба за откриването на потенциални терористи.

Още по темата

"Трябва да дадем на жандармерията, полицията и на разузнаването всички средства, от които се нуждаят. Но ние ще преживеем още атаки, защото сме изправени пред една терористична организация, която отстъпва в Сирия и Ирак, а това рефлектира върху нашите страни под най-различни форми, за да се всяват страх и разделение", каза премиерът, цитиран от френски електронни издания.

"Още невинни хора ще изгубят живота си", прогнозира той.

Валс направи изявлението ден след като последовател на "Ислямска държава", осъждан в миналото, уби полицейски началник и неговата приятелка в парижко предградие, преди да бъде ликвидиран от специалните сили.

Премиерът защити разузнавателните и антитерористичните служби на Франция от критиките, че са допуснали пропуски и са подценили риска, който е представлявал убиецът на полицейския началник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase