Снимка: архив Reuters
Австрийският канцлер Вернер Файман призова за спиране на безразборното нелегално влизане в страната, съобщава bTV. Това променя на 180 градуса досегашната политика срямо мигрантите и бежанската криза.

"Тъй като държавите не могат сами да контролират външните граници на ЕС "Фронтекс", като европейска агенция, трябва да бъде екипирана и не просто да регистрира бежанците и да брои нелегалните мигранти, а и да предотвратява нелегалното влизане", допълни още австрийският канцлер.

Той се обяви и за контрол на вътрешните граници на ЕС. "Без регистрация по външните граници на ЕС не може да има легален престой в Европа", допълни Файман. Той подкрепи и финансовата помощ за Турция, за да може да дадат шанс на бежанците.

По данни на ООН над 700 000 мигранти са пристигнали в ЕС. Това поставя на изпитание съществуването на евросъюза и някои негови основни политики, включително действието на шенгенската зона за свободно движение.

Коментари Напиши коментар

22

няма, няма

преди 6 години

Kreti, Германия няма да пламне, ще набута чужденците /нашествениците/ у нас и прецедента ни ще вика урааа!

21

Бачо

преди 6 години

Защо не отворите учебника по история и не проучите от комунизма как се пазят граници бе шмокльовци? Какво въртите г....з ту към Турция, ту към САЩ? Май ви стана навик от едни по-особени паради!

20

Анонимен

преди 6 години

Всички мюсюлмани трябва да бъдат вкарани в концлагери, за да ни е мирна "къщата"! Може би не е демократично, но нашият живот и този на близките ни е по-важен от фалшивата "демокрация"!