Манфред Вебер. Снимка: Европейски парламент

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер се надява демократичните партии в България да намерят заедно нужните решения за управлението на страната. За БНР той коментира, че се надява и у нас да се създаде същата атмосфера и да се прояви същата политическа култура, която прави възможно съгласието между европейските партии.

За мен е ясно, че след като Бойко Борисов спечели изборите и е лидер на най-голямата политическа сила, той трябва да стане премиер и да сформира коалиция, която да осигури на България най-доброто възможно управление – защото страната ви се намира в критичен период и има нужда от това, посочи Вебер.

Според него европейските институции са дали „достатъчно ясен сигнал на България и българите какво отношение имаме към вас с избора на Кристалина Георгиева за заместник-председател на следващата Европейска комисия и с важния  ресор, който й беше поверен. Надяваме се, че този сигнал е бил разбран“, каза Манфред Вебер малко след като християндемократи, социалисти и либерали заедно осигуриха мнозинство за одобряването на новата Еврокомисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase