Европейската комисия обяви, че предприема правни действия по 5 наказателни процедури срещу България - една от тях е нова, по другите 4 страната ни получава последно предупреждение, след което случаите може да бъдат внесени в Европейския съд.

България заедно с още 11 страни не е въвела напълно Директивата за трансграничното здравно обслужване и рискува дело в Европейския съд, ако не вземе мерки до два месеца, предаде БНР. Тази директива определя правата на пациентите да се лекуват в други държави от Евросъюза и да искат възстановяване на разходите в своята страна.

Последно предупреждение страната ни получава и заради замърсяването на въздуха с фини прахови частици, като според Еврокомисията поне от 2007 г. насам практически на цялата територия на България нивото им превишава допустимите норми. Това крие риск от астма, сърдечносъдови и онкологични заболявания.

Друго мотивирано становище, което представлява предсъдебен етап на процедурата, е свързано с невъведената в националното ни законодателство Директива за потребителите, която предвижда по-прозрачни цени, забрана на допълнителните такси при плащане с кредитна карта и по-дълъг период, в който потребителите могат да се откажат от договор за покупка.

Заради липсата на електронен обмен на информация с другите държави членки в областта на рибарството днес на България беше издадено още едно последно предупреждение.

Първо официално писмо пък е изпратено на властите у нас заради забавяне на общото управление на въздушното пространство, което има за цел да въведе по-ефективна и по-екологично чиста система на въздухоплаване в Европа.

Коментари Напиши коментар

37

Тонев

преди 4 години

До42
Русофилска бъл*а, сега живееш в държава в която движението на масите е свободно, никой не те кара да живееш на територията на ЕС.

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен
А що смърт на ЕС бе??? Смърт значи а, а всинца кат кьорави бегате на запад а не на исток що ли?? Кат не ви харесва, че сме в ЕС, бегайте при *** и при Ким никой не ви спира, прав ви път и никога не се връщайте!!! То щото лошо в ЕС над 2 мильона българи забегнаха от комунизма и работят, живеят и се развиват в Европа, щот лошо Хамстера Серльо и той ще си строши краката да е там!!!!Русия щяла да ни "оправи", че тя веке 68 год. ни оножда затуй сме на този хал.ОСТАВКА!!!!

35

Анонимен

преди 4 години

Еврогейската *** се разпада, драги ми ***, вашият покровител Сорос го каза, а той знае повече от вас, защото е изпечен, дърт мошенник и говорител на Родшилд. А България на практика не е легитимен член на ЕС, защото ни приеха без референдум, което нарушава конституцията на страната и договора за присъединяване. Неоспорим факт. България трябва и ще бъде необвързана държава, която да гледа свойте интереси, а не интересите на евроатлантическите триполови психопати.