Снимка: БГНЕС

В хода на полицейска операция на територията на област Хасково са издирени 11 и са задържани 20 човека. Акцията е проведена по линия на битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани лица и престъпления, свързани с политическите права на гражданите, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково.

Проверени са 1952-ма души и 1412 автомобила, както и 18 пункта за черни и цветни метали, 18 автоморги, 20 заложни къщи и 33 питейни заведения.

Извършени са проверки на 176 търговски обекта. Съставени по Закона за движение по пътищата са 180 акта и 131 фиша. Петима мъже са установени с наркотици, задържани са и подозирани в кражби.

Иззета е незаконна дървесина и 444 артикула с лога на защитени търговски марки без разрешение от правопритежателя, както и цигари и тютюн без бандерол.

Акцията, при която е ангажиран целият ресурс на дирекцията, започна на 17 март, като в първите часове бяха задържани петима души. Тогава на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР Любомир Николов каза, че операцията ще продължи до изпълнението на набелязаните задачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase