Снимка: Dnes.bg, архив

„Ало" измамници изпратиха възрастна жена да занесе с такси 3500 лв. в Румъния. Тя пътувала с няколко таксита, за да занесе исканите от измамниците пари. Опитите за телефонни измами в Добричко са две, като и двете са свързани с граничните пунктове със северната ни съседка.

„Общата стойност на двете измами е около 8000 лв. Двата случая са пресечени в резултата на много добрата съвместна работа на служителите на ОДМВР-Добрич и „Гранична полиция“, обясни началникът на „Охранителна полиция“ в 1 РПУ-Добрич главен инспектор Радостин Пенков пред bTV.

Единият случай е за жена на 82 г. от Каварна, на която е казано да занесе парите в Румъния. Другият е за 85-годишна жена от Добрич, която предава исканата сума на непознато лице пред жилището си.

„Двете жени са въведени в заблуждение от мним полицейски служител, който иска от тях съдействие за задържане на извършител на измамите“, добави главен инспектор Пенков.

Говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев заяви, че към момента не са събрани доказателства шофьорите на такситата да участват в телефонните измами.

И в двата случая парите са върнати на възрастните жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase