Снимка: БГНЕС

Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщават от Районна прокуратура  - Стара Загора. Те бяха заловени на АМ „Тракия“ край село Плодовитово да превозват 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Двамата турски граждани са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември те навлизат в страната ни през Граничен пункт „Дунав мост“ и стигат до село Лесово, където твърдят в обясненията си, че ще „правят бизнес“. По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала  „Тракия", където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София.

Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, като пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 афганистанци, всичките мъже, като 14 от тях - непълнолетни. 

Органите на реда са установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава. В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase