Снимка: БГНЕС

Полицията провежда мащабна специализирана акция в Асеновград, насочена основно към махала "Лозница". Нейната цел е цялостното обезпечаване на обществения ред, гарантирането му, предотвратяване на престъпления от общ характер и разкриване на такива, обяви директорът на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Пловдив старши комисар Васил Костадинов.

Той уточни, че акцията е предварително планирана и по случайност е съвпаднала със случилото се в петък в махалата, когато при саморазправа между две семейства, живеещи в съседство, възниква побой, при който е възпроизведен изстрел.  

Костадинов уточни, че има пострадала леко и полицейска служителка от РУ в Асеновград, счупени са и две стъкла на полицейска кола. Той уточни, че тепърва ще се уточнява дали раняването на полицайката е целенасочено или е било заради побоя.

По думите му органите на реда са пристигнали няколко минути преди да е имало по-сериозен сблъсък между двете семейства. Директорът на полицията каза още, че целта на акцията е респектиращ, а в ромската махала, по думите му, е било демонстрирано неприемливо отношение към законите в страната.

Към момента са задържани двама души, а четирима от ромската махала са представлявали интерес от страна на полицията, съобщи комисар Радослав Начев, заместник-директор на ОД на МВР в Пловдив.

Той добави, че са съставени 64 фиша и 23 акта по Закона за движение по пътищата. Проверени са 23 търговски обекта, като са установени стоки с незаконни марки и брандове. Акцията продължава, като обхваща град Садово и селата Болярци и Боянци.

В специализираната операция участват служители от районното управление в Асеновград, от отдел "Икономическа полиция“ и секторите „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и "Пътна полиция" и Зонално жандармерийско управление. Включени са и представители на Териториалната дирекция на НАП, Агенция „Митници“, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната дирекция по горите.

Тя ще продължи до края на деня, след което ще бъдат изнесени и обобщените данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase