Снимка: МВР

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) задържаха 7 участници в организирана престъпна група, съобщи МВР.

Иззети са над 300 предмета с видими белези на движими културни ценности.

Мащабната специализирана полицейска операция е проведена вчера на територията на Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат, Ракитово и Видин. Служители на ГДБОП и Окръжна прокуратура – Благоевград са разследвали престъпления, свързани с организирана престъпна група за търсене, държане и трафик на движими културни ценности.

В рамките на операцията са претърсени множество адреси. Намерени и иззети са около 355 предмета с белези на културни ценности, както и парични средства. Според експерти иззетите предмети са с голямо историческо значение.

За срок до 24 часа са задържани седем души, участвали в престъпната дейност. На единия от тях – чужд гражданин, е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Работата по случая продължава.

Коментари Напиши коментар

7

Хората знаят

преди 2 месеца

Цецко Цветанов както ги ползваше Боба. И за МВР какво представлява и ДАНС. Намалее малко дрогата че бльскате деца и ги обивате

6

ГДБОП отчита дейност

преди 2 месеца

Иззетите монети,статуетки,лампи има ги и в други статии са от сайта https://coinlandia.net/.Всички са ментета ,човека който ги продава е от Варна ,копира ментетата на Петроний,закупува други от Алиекспрес и ги продава и на варненската сбирка.И тези позлатени дукати на Франц Йосиф са копия ментета от Алиекспрес .

5

Теди

преди 2 месеца

Много хубава надомна работа са анкетите , обаче паричките са малко