Снимка: БГНЕС

Прокурорският син от Перник, обвинен за побои, се връща в ареста, съобщи bTV. Проверка в Министерството на правосъдието е показала, че Васил Михайлов е нарушавал домашния си арест и е излизал от жилището си.

От ведомството ще търсят дисциплинарна отговорност от служителите, които е трябвало да проверяват обвиняемия, а не са го направили.

В интервю от терасата на дома си вчера, Михайлов призна, че е пребивал хора, както и че е нарушавал мярката си за неотклонение.

Ето част от това, което прокурорският син каза снощи:

- Откакто сте си тук, вкъщи, от четвъртък вечерта, излизал ли сте?

- Постоянно. До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека, и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца.

- Как беше в ареста?

- Като на хотел.

- За вас или по принцип?

- По принцип.

Страх скова Перник след освобождаването на агресивния прокурорски син. На 27 октомври съдът реши да облекчи присъдата на Михайлов на домашен арест. Близки на пострадалите заявиха, че се притесняват от отмъщение, а част от жертвите вече са оттеглили показанията си.

Ден след като съдът пусна под домашен арест побойника от Перник Васил Михайлов, жертвите му и близките им се притесняват за живота си.

"Никой от нас не вярва, че човек, който 18 години е възпитаван в това, че той може да прави всичко без да понесе наказания, човек, който е прикриван от баща си и е научен, че на него нищо няма да му се случи, след прекарани четири месеца в ареста, ще излезе бял и добър. Сега той най-вероятно ще излезе озлобен и отмъстителен", казват хората.

Семейството на пребития треньор Румен Андонов е обезверено. "Няма смисъл да се борим срещу система, която е прогнила отвътре", казва дъщерята.

По думите им вече има пострадали, които са оттеглили показанията си срещу Васил Михайлов. "Сега масово, даже всички свидетели, тези които даваха показания, докато той беше в ареста, ще започнат да се отказват, да забравят и да не си спомнят. Защото той ще направи всичко възможно - ще им се обажда, ще ги заплашва. Ще намери начин да им въздейства", казва дъщеря му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase