Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на изминалия ден са установени общо 13 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 8 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 5 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души и петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Общо 9486 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената от юли специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 196 водачи и пътници. Съставени са 2 471 фиша и 747 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 32-ма са пострадали при 25 тежки пътнотранспортни инцидента през изминалото денонощие, сочат данните на МВР. В София са станали пет тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия, при които има петима ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase