Снимка: БГНЕС

Седем души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите в Плевенско.

Извършени са проверки на 7 адреса в Долна Митрополия и село Ставерци. В лек автомобил, собственост на 57-годишен мъж, е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според събраната до момента информация, мъжът е провеждал лични срещи, на които е записвал данни от личните карти на хората и ги уверявал, че ще плати на всеки по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 57-годишният, шестима  жители на с. Ставерци на 50, 33, 60 и 32 години и двама на 50 и 52 години от Долна Митрополия, съпричастни към престъплението.

Коментари Напиши коментар

12

карачанаков

преди 2 месеца

Всеки ден сигнали, акции,арестувани ,намерени списъци и какво ли не.Приказки за наивници,не че не се купуват гласове но тези хептен прекалиха,намерили в магазина списъци,че в кой магазин няма списък с длъжници ве Дерменджи ли Деведжи ли,ако бяхте отишли в Горна Митрополия не 7 ами 77 щяхте да хванете.

11

карачанаков

преди 2 месеца

До Анонимен 1 АМИ КАЗВАЙТЕ ГИ........как да кажат като не могат да го докажат. Рашков знаеше само едно ГЕРБ та ГЕРБ, все едно че другите са божа кравички.

10

Радослав

преди 2 месеца

100 акции и 1000 статии, а в нито една не казват най важното: коя е партията която купува гласове! Нито ни интересуват първите букви от имената им, нито възраст, нито за колко пари, а коя е партията! Тоест тази статия като всички преди нея са с качеството на употребена тоалетна хартия и почти толкова полезна! Партията напишете!