Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.  

От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 20 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Акцент в акцията на МВР е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства (МПС) от неправоспособни шофьори. Акцията започна в началото на юли след катастрофа на булевард „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 10 000 МПС в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 13 204 водачи и пътници. Съставени са 2746 фиша и 837 акта за установени административни нарушения.
 

Коментари Напиши коментар

7

Имайте в предвид че

преди 2 месеца

МВР Е ОПГ

6

Анонимен

преди 2 месеца

Казват че кокаина се улавя от тестове много кратко време след употреба,а долнопробни дроги и треволяци,се хващат след седмици. Та в тоя ред на мисли и като добавим че няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им,правим обосновано предположение че някой иска да вдигне потреблението на кокаин, явно не върви много в тая криза.

5

Роза

преди 2 месеца

Май че тези,които нямат коли и книжки,са си най-добре!Тогава няма опасност да те хванат зад волана след уп отреба на лекарства например,и да те обвинят че си надрусан!