Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътищата в Пловдив и областта са най-смъртоносните в България. Това става ясно от статистиката на МВР за катастрофите, ранените и загиналите за първата половина на 2022 г., съобщи „24 часа“.

24-ма са загиналите в катастрофи на територията на Пловдивска област за периода 1 януари - 30 юни 2022 г., показват данните. В тази част на България са станали и най-много катастрофи - 342, докато в заемащата второ място София са били 323.

Още по темата

В столицата са по-малко и загиналите на пътя - 15 за първата половина на годината. Пловдив бие София и по брой ранени в катастрофи с 432 спрямо 370 души.

Общо 2845 катастрофи е отчело МВР за първата половина на тази година на територията на цялата страна. Като загиналите в тях са 223-ма, а ранените 3534.

Реално само за първите шест месеца на тази година има 338 катастрофи повече в сравнение със същия период на миналата. Увеличението на загиналите е с 23-ма, а на ранените с 428. Като отново Пловдив е шампион и по ръст на катастрофите - 50 повече са станали през тази година в сравнение с миналата.

10 области все пак отчитат намаление на загиналите на пътя през първото полугодие на 2022 г. Това са Велико Търново и София с по минус 8, Ловеч (-7), Хасково (-5), Силистра и Пазарджик (по -3 всяка от тях), Търговище и Габрово (минус 2 за всяка), Монтана и Стара Загора само с по една жертва по-малко.

Най-голямо увеличение на загиналите на пътя се отчитат в Благоевград.
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 месеца

Карам в цяла България. Най-зле е положението с шофирането наистина около Пловдив, по магистралата за Благоевград и Тракия. Масово коли точно с пловдивска и благоевградска регистрация карат най-опасно. Колкото по-слаб е един шофьор, толкова повече се опиянява от скоростта, не зачита предимства и си позволява да управлява пиян и/или дрогиран.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Всичко е комплексарщина. За съжаление ни излиза много скъпа.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Те са най-слабите шофьори. Видиш ли РВ - бягай.