Снимка: БГНЕС

България не може да си позволи да губи толкова много млади хора, служители на реда, чието призвание е да опазват реда и спокойствието на гражданите.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод на поредния полицай, който загуби живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Още по темата
"Съболезнования към неговите близки и колеги. България не може да си позволи да губи толкова много млади хора, служители на реда, чието призвание е да опазват реда и спокойствието на гражданите. Очевидно този случай е поредното доказателство, че има системен проблем. В него се преплитат двете основни тревожни тенденции - засиленият мигрантски натиск и убийствата по пътищата в страната ни, извършени от пияни и дрогирани шофьори", каза още Милева.

"Крайно време е декларираното взаимодействие между институциите да прерасне в реални и бързи действия. На всички ни е ясно, че трябва промяна в законодателството и тежки наказания за пияните и дрогирани шофьори.

Отдавна главният прокурор внесе експертни предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта за престъпленията по транспорта. Част от законодателните предложения включват увеличаване размера на наказанията за този вид деяния, включително при управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества да се отнема превозното средство в полза на държавата, ако е собственост на дееца", каза още тя и подчерта:

Прокуратурата на Република България многократно е напомняла, че очаква реакция от институциите по внесените предложения за изменения на НК и че всяко забавяне при предприемане на конкретни действия срещу престъпленията по транспорта би довело до все по-голям брой на жертвите на пътнотранспортни произшествие. "Водещи сме в Европа в поредната черна класация за пътнотранспортни произшествия и пътен травматизъм и това трябва да спре", каза още говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Коментари Напиши коментар

20

ПутХуйРатурата

преди 2 месеца

Гешев Сйика и онази другата мисирка заедно със Цацаров са последните хора които приемам да представляват закота и то от най висша инстанция. НАРОДА НЕ ГИ ПРИЗНАВА! Следователно са НЕЛЕГИТИМНИ!!!

19

ъхъъъъ

преди 2 месеца

Така, така......но на 10.11.1989 година, България пое в грешната посока.......та затова!

18

На мене ми се е ...

преди 2 месеца

Случвало във милионите км да видя доста пъти абсолютно безразсъдно изкачване на полицаи във средата на движението да спира автомобил който му се е ,,харесал,, като при това му действие настава истински хаос и паника сред шофьорите. !!! А *** му кажи ,че това е абсолютно неправилно и ако го смачкат знам ,че той ще е прав !!! Затова съм до известна степен предубеден !