Снимка: Агенция "Митници"

Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса са открити при съвместна проверка на митнически инспектори от "Капитан Андреево" и полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Хасково, съобщават от Агенция "Митници".

Акцията е проведена на 10 септември, след като група от четири микробуса, влизащи от Турция, са декларирали, че превозват една и съща стока - рафтове за магазини. Те са селектирани за проверка на база „анализ на риска“.

При инспекцията е установено, че в товарните помещения на бусовете има кашони с общо 64 950 парфюма с лога на известни търговски марки. Контрабандната стока е задържана, а на водачите са съставени актове по Закона за митниците.

В първия микробус, пристигнал на пункта, са установени 21 690 парфюма, а останалите три микробуса са направили опит да избегнат контрола, като не са се явили на изходната точка. Поради това е престъпено към към издирването им със съдействието на МВР.

За първите десет дни на септември митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали над 150 000 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост. Най-голямото количество - 70 640 стоки, е установено на 9 септември в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ към Полша, съобщават от Агенция "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase