Снимка: БГНЕС

Полицаи иззеха 30 монети с вид на антични от жилището на 34-годишен мъж от Нови пазар, след като е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Шумен.

В хода на полицейска операция за установяване на водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества, екип на полицията в Нови пазар спрял за проверка снощи водач на лек автомобил „Фолксваген Голф" с шуменска регистрация. Зад волана бил местен 34-годишен жител.

След тест за шофиране след употреба на наркотични вещества е отчетена положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ.

При извършените допълнително процесуално-следствени действия в обитавано от него под наем жилище в града са намерени и иззети 30 монети, които имали вид на антични, и угарка от цигара, по негови данни, - марихуана.  

Образувани са досъдебно производства за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози и за държане на археологически обекти, които не са регистрирани по съответния ред.

Коментари Напиши коментар

17

Не

преди 7 месеца

До GranikНе им е нужен, когато те хванат да караш след наркотици и в ред други случаи.

16

Истината

преди 7 месеца

Фалшиви монети бол. За фалшиви монети трябва 2 -но наказание апропо 2 -на доживотна. Че ако му махнат едната да остане другата.

15

Анонимен

преди 7 месеца

така като ги гледам само приличат на антични монети - това са няколко много добре известни които се разпространяват но са реплики. Погледнете в йбей където се продават на килограм изкопани още с пръста, всичките са от България но ги продават в Германия. Тук *** копаят Българското национално наследство и никой нищо не прави.