Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата разследва нападение от страна на 15-годишен тийнейджър над млад мъж в центъра на Сандански.

След поредица удари от страна на непълнолетния, младежът е с леки наранявания.

Брутална сцена, при която тийнейджър рита мъж във видимо нетрезво състояние, се е разиграла на 2 август вечерта. Нападението е извършено на централния площад в Сандански.

"15-годишен младеж с италианско име, но с българско гражданство и без италиански произход, по никакъв начин непровокиран от пострадалия, който му се е видял безпомощен, тъй като видимо е бил в пияно състояние, казва на един негов приятел „искам да снимаш как ще го пребия тоя“. След което се засилва от разстояние от около 5-6 метра, скача във въздуха и от въздуха удря с крак главата на пострадалия, който пада на земята, но това не спира извършителя. Нанася му още два удара с крака и един с ръка, но в този момент се намесват хора, които са били на близо, разтървават го“, каза за БНТ Борислав Ковачки, районен прокурор на Благоевград.

Минути след нападението на място пристигнал и полицейски патрул.

"Въпреки че на място са явява и полицейски патрул, извършителя още веднъж удря пострадалия. Пак е разтърван от близки хора. Каква е причината за тази агресия, това може би отговор ще даде психологична експертиза", допълни прокурор Ковачки.

Младежът не е задържан, а с него работят от детска педагогическа стая.

Това не е първото провинение на 15-годишния тийнейджър. Преди около година той е нападнал и непълнолетен, като и тогава с агресивния тийнейджър са работили от детска педагогическа стая.


 

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 месец

На малкото л***йно ще му се размине пак и следващият път може да убие някой невинен. Такива трябва да се съдят като възрастни и да няма прошка.

22

Френдли

преди 1 месец

Това вече е рецидив , а е само на 15 години ... След 5 години ще е на 20 и с пистолет, а тогава какво ще правите господа полицаи ? Бие пострадалия пред милиционерите, а те гледат, защото явно бащата си плаща за разни услуги на "фирмите МВР и КАТ"

21

Анонимен

преди 1 месец

Около Сандански има един хотел Парк хотел Пирин. 5 измислени звезди, а реално няма и три. Селско място, дребни икономии и селски манталитет към гостите. Излъгахме се да отидем но не сме доволни и не го препоръчваме. А момчето трябва да е било друсано, там има много такива