Снимка: архив, БГНЕС

Мъжът, причинил катастрофа със загинала жена в Сливен днес, е тестван с техническо средство, при което е установено наличие на наркотици - амфетамин, метаамфетамин и канабис. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

Още по темата
29-годишният мъж е задържан за 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

При катастрофата, станала на централен булевард в града тази сутрин, загина жена на 69 години. Тя е била блъсната при пресичане на булеварда. Жената е пресичала не на пешеходна пътека, а пет метра след нея.

Водачът при непредпазливост е причил смъртта на жената, а непосредствено след произшествието е избягал от мястото, каза прокурор Гангалов. Повдигнато му е обвинение за транспортно престъпление.

Автомобилът е намерен изоставен и паркиран, със свалени регистрационни номера в автосервиз в местността Селището, каза инсп. Стефан Стефанов от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Сливен. Мъжът е задържан на местоработата му в Сливен.

Той шофира от 2011 година и до този момент има пет акта и 12 глоби с фиш за маловажни нарушения на Закона за движение по пътища. Предизвикал е леки транспортни произшествия, две от тях - заради несъобразена скорост. Досега книжката му не е била отнемана, не е бил хващан с алкохол или наркотици. Експертиза ще покаже с каква скорост е карал при днешния инцидент.

От началото на акцията за алкохол и наркотици в Сливен на 7 юли до момента има заловени 21 водачи с алкохол 1,2 промила, 14  - над 1,2 промила и десет след употреба на наркотици, съобщи инсп. Стефанов, цитиран от БТА.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.