Снимка: Агенция "Митници"

Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Вчера около 18.25 часа на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално отделение –Свиленград. 

Водачът – Д.К на 36 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 месеца

Хванали сте ги разбира се - Нали идват избори ! Върпросът е в чие чекмедже ще отидат - Въпрос за още е дин милион лева !

6

Трезвен

преди 2 месеца

Това са парите за бъдещите избиратели ***. Не ви ли е срам да визмате от народа на майка Турция така???

5

Анонимен

преди 2 месеца

Пачките за Шкафчето и Чувалчето на ГЕРБ, ДПС, СЛАВИ.