Снимка: Bulgaria ON AIR

Възрастен мъж е жестоко пребит в дома си, след което е и обран. Пострадалият е открит в безпомощно състояние, предава Bulgaria ON AIR. Местните хора признават, че живеят в страх, заради честите кражби в село Търнак.

Всеки ден по обяд 76-годишният Станчо получавал храна от социалния патронаж. Вчера обаче той не вдигнал телефона. Племенникът му от съседната къща извикал кмета и двамата прескочили оградата, за да влязат в къщата.

"Намерихме го вътре в безпомощно състояние. Целият беше в кръв. Просто нямам думи. Човек може би кучето си не бие така, както той беше наранен", разказа племенникът Николай Ненов.

Мъжът е открит на пода в една от стаите на дома му. Пострадалият бил контактен, но в много тежко състояние и веднага е откаран за лечение в Многопрофилната болница в Плевен.

"Ние говорихме с него. Питахме го къде са ключовете, за да може да отворим портата, насочваше ни тука-там. Той е трудно подвижен, сакат е с единия крак, с едното око е сляп, не вижда, обслужваше се сам", обясни кметът на с. Търнак Йото Лалов.

Над 100 са самотноживеещите хора във врачанското село Търнак. Кметът споделя, че кражбите са чести и хората живеят в страх.

"Те всички са наплашени, жени, мъже, по-млади и по-стари, ужас е. Просто и с полиция не сме в състояние да ги пазим. Селото не е малко - над 1400 жители са, контингентът е много лош", поясни Лалов.

Местните са ужасени от случилото се и всеки се пази, както намери за добре.

Над 20 са къщите на улицата, където е пребит възрастният мъж. Обитаеми са само три от тях, а всички останали са разграбени и разрушени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase