Снимка: Агенция "Митници"

Опит за пренасяне на недекларирана валута с левовата равностойност 1 275 739 лева предотвратиха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Към наказателна отговорност е привлечен турският гражданин А.Д. (41 г.),  съобщиха от прокуратурата.

На 23 май на пункта за излизане от България в посока към Турция пристигнал автобус с турска регистрация. В него се намирали 25 пътници и трима души персонал - двама шофьори и стюард. А.Д. пътувал в автобуса като стюард.

При извършване на контролните действия  митническите служители забелязали, че докато пътниците приготвят своя багаж, стюардът се опитва скришом да извади чанти от автобуса, за да избегне проверка.

След отварянето на два сака и чанта, които били укрити под една от седалките на автобуса, е установено, че са пълни с недекларирани 364 250 британски паунда, 210 630 евро и 540 шотландски паунда. Намерената валута е с обща българска равностойност 1 275 739 лева. Автобусът се е движел по линията от Румъния през България за Турция.

Обвиняемият А.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.
 

Коментари Напиши коментар

8

Карадая

преди 4 месеца

Този е от ДПС Кромид Кромид и Ментата

7

Анонимен

преди 4 месеца

Все още няма документиран прецедент някой да е успял да я прекоси долината на крадливо-грабливото племе българско без да е бил окраден и ограбен.

6

Шекито

преди 4 месеца

Тези пари са от продажбата на някаква стока която е напуснала Турция в посока Западна Европа,и една част се връща в Турция за заплати на ,,служителите'' и за рушвети на турската администрация.Ердоган много ги обича такива плъхове.