Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанци от Украйна са били обрани от двама молдовци. Престъплението е извършено на 27 април по обяд. Семейството бежанци са мъж, жена, бебе на 8 месеца и възрастна жена. Те живеели на свободен наем в "Свети Влас". Не са подавали заявление за статут за временна закрила.

Молдовците почукали на вратата и казали, че са от поддръжката на хотела. Едно лице с медицинска маска на лицето вързало мъжа и поискали парите и ценностите. Общата стойността на задигнатите пари и ценности е около 197 000 лв.

След подадения сигнал в полицията в Несебър, извършителите са установени и задържани.

Единият - в автомобил под наем на територията на Велико Търново, а другият - в хотелската стая в КК "Св. Константин и Елена".

Законът предвижда за извършеното престъпление "затвор" от 15 до 20 г., "доживотен затвор" или "доживотен затвор без право на замяна", уточниха от прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 месец

Ъмм, бежанци от война с хиляди левове...Какви са тези богаташи бе,а иначе си чакат всичко от държавата безплатно.Че то това са си живи емигранти,и този мъж защо е тук,нали за мобилизирани да защитават Украйна? Опорките нещо почват да куцат и в крайна сметка ще излезе истината за тази война и кой в каква степен е виновен.

82

Български бежанец

преди 1 месец

Като ви гледам *** и завистливи коментари започвам да разбирам защо ние българите сме на този хал. Интересно ми е какво ревете от украинците , по-добре те отколкото афганистанските мигранти , които си идваха само млади мъже , значително по-опасни от колкото тези семейства идващи от Украйна.Дори не разбирам какво мрънкате , че хората имали пари , ми там не са като нас тука да търпят да ги тъпчат и вечно да живеят в мизерия.

81

Анонимен

преди 1 месец

За убийство 5 години, за кражба 15-20 интересно. Пък и тия с 200 хиляди спестявания не мязат много на бежанци. Динко като джобеше истинските бежанци на границата наградата му беше, че го поканиха във Вип Брадър.