Снимка: БГНЕС

Полицаи от Видин при специализирана акция са задържали 17 мъже за незаконна сеч в региона. Сред арестуваните има и румънски гражданин.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от Областната дирекция на МВР -Видин.

След продължителна оперативна работа по разкриване и документиране на престъпления, извършвани в горския фонд, видинските служители на реда са задържали групата от 17 мъже на възраст от 18 до 60 години. С полицейска мярка за срок до 24 часа в ареста са приведени десет жители на с. Арчар, четирима от с. Септемврийци, жител на с. Доктор Йосифово, жител на гр. Лом и румънски гражданин.  

Полицейските действия били предприети на 28 април в землището на с. Мали Дреновец. Там, на черен път, криминалисти установили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им произход.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

В условията на неотложност разследващите предприели претърсвания на частни адреси и автомобили, ползвани от лицата, за които са събрани данни за съпричастност към незаконна сеч. Иззети били превозни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други вещи и предмети, имащи отношение към разследването. Продължава работата по доказване и документиране на престъпната дейност на задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase