Снимка: МВР

Двама души са задържани за крупна кражба в Плевен, съобщиха от МВР. Сигнал за извършеното престъпление е постъпил в полицията в града на 21 март към 5:25 часа.

При извършения на място оглед експертите установили разбито витринно стъкло на павилион за застраховки на улица „Сан Стефано“, а по данни на собственика от помещението била открадната метална каса с около 7000 лева оборотни пари.

В хода на проведени от криминалистите оперативно-издирвателни действия по образувано досъдебно производство, в полицейския арест били задържани двамата извършители –  плевенчани, на 26 и на 36 години. Открита е металната каса, а при претърсване в дома на 36-годишния са намерени по-голямата част от откраднатите пари. Иззети са дрехите, с които двамата били облечени при извършването на престъплението.

След наложената им полицейската мярка за задържане за срок до 24 часа на мъжете са повдигнати обвинения. С постановление на Районна прокуратура - Плевен срокът им за задържане е удължен до 72 часа, като предстои вземане на постоянна мярка "задържанe под стража". Работата по случая продължава разследващ полицай под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase